Cătălin Sorin IVAN

catalin_sorin_ivan

1. Despre europarlamentar câteva detalii

Data și locul nașterii: 07.04.1948, Malovăț, județul Mehedinți

Studii, titluri științifice (conform CV):

Activitate profesională (conform CV):

Limbi străine: engleză, franceză

Declarația de avere și interese: http://www.europarl.europa.eu/meps/en/96857/CATALIN+SORIN_IVAN_declarations.html

2. În politica națională…

Cătălin Ivan este membru al Partidului Social Democrat din anul 2003 până în prezent. Din același an până în 2005 a fost membru al Biroului Executiv al Consiliului Județean PSD Iași. Tot în intervalul 2003-2005 a deținut funcția de vicepreședinte al Organizației TSD a Municipiului Iași.

În anul 2005, Cătălin Ivan devenit membru în Consiliul Judeţean Iaşi, iar în cadrul PSD deţine funcţia de Secretar al Departamentului pentru Educaţie, Cercetare, Tineret şi Sport. Din iunie 2005 până în decembrie 2007 deţine funcţia de Preşedinte al Organizaţiei Municipale TSD Iaşi.

Din anul 2006 acesta deţine funcţiile de Preşedinte al TSD Judeţul Iaşi, vicepreşedinte al PSD Judeţul Iaşi (până în 2010) şi de Vicepreşedinte al TSD pe probleme de relaţii externe.

3. …și europeană

Cătălin Ivan devine membru al Parlamentului European în 2009, fiind în momentul de față la cel de-al doilea mandat de europarlamentar.

MANDAT 2009 – 2014

În cadrul activităților pe care le-a desfășurat ca membru al Parlamentului European acesta a avut șase propuneri de rezoluție dintre care ultima se referea la libera circulație a lucrătorilor în Uniunea Europeană prin care în linii mari cerea statelor membre să abroge măsurile privind restricțiile pe piața muncii pentru români și bulgari. Celelalte se referă la situaţia politică din Ungaria, mediu, sănătate şi educaţie. Acestea pot fi găsite aici: http://www.europarl.europa.eu/meps/ro/96857/seeall.html?type=MOTION

Aceasta a mai avut și trei rapoarte în calitate de raportor care se refereau la : noile tehnologii și resursele educaționale deschise, descărcarea de gestiune pentru execuția bugetului general al Uniunii Europene aferent exercițiului financiar 2012, secțiunea I – Parlamentul European, la protecția intereselor financiare ale Uniunii Europene – Lupta împotriva fraudei – Raportul anual 2009. Rapoartele pot fi consultate aici (http://www.europarl.europa.eu/meps/ro/96857/seeall.html?type=REPORT)

MANDAT 2014 – 2019

În prezent, Cătălin Ivan este membru al Comisiei pentru afaceri economice și monetare și Delegației la Comisia parlamentară de cooperare UE-Rusia. În plus, acesta este membru supleant a trei comisii europene: Comisia pentru afaceri externe, Comisia pentru control bugetar și Comisia specială pentru deciziile fiscale și alte măsuri similare sau cu efecte similare. Nu în ultimul rând, acesta face parte și din Delegația la Comitetul parlamentar de asociere UE-Ucraina.

Până în septembrie 2015 acesta a avut:

4. În online

Website Parlamentul European: http://www.europarl.europa.eu/meps/ro/96857/CATALIN+SORIN_IVAN_home.html

Website Personal: http://www.catalinivan.ro/presedinte-psd-sector-1/

Facebook: https://www.facebook.com/catalin.ivan.14

Twitter: https://twitter.com/Catalin_Ivan