Claudiu Ciprian TĂNĂSESCU

claudiu_ciprian_tanasescu

1. Despre europarlamentar câteva detalii

Data si locul nașterii: 19 iulie 1965, Bucureşti

Studii, titluri științifice (conform CV):

Activitate profesională (conform CV):

Declarația de avere si interese: http://www.europarl.europa.eu/meps/ro/96847/CLAUDIU+CIPRIAN_TANASESCU_declarations.html

2. În politica națională…

În anul 2008 candidează la alegerile parlamentare, în colegiul 2 București, pentru Camera Deputaților din partea partidului Popular și al Protecției Sociale. În anul 2009 candidează la alegerile europarlamentare pe lista Partidului România Mare, câștigând astfel alegerile și ocupând până în prezent funcția de europarlamentar. În anul 2010 se alătură Partidului Social Democrat din România (PSD), devenind în 2013 Președintele PSD Diaspora.

3. …si europeană

Claudiu Ciprian Tănăsescu este la al 2-lea mandat în Parlamentul European, deținând un altul în perioada 2009-2014.

La 7 iunie 2009, a fost ales europarlamentar pe listele PRM, fiind membru al PSD și membru al Grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European (S&D). A deținut, totodată, calitatea membru al Comisiei pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară (ENVI), de membru al Delegației pentru relațiile cu Canada (D-CA) și de membru supleant al Comisiei pentru cultură și educație (CULT), în cadrul Parlamentului European.

MANDAT 2014-2019

Claudiu Ciprian Tănăsescu, ales în 2014 pentru exercitarea celui de-al doilea mandat în calitate de europarlamentar, și-a menținut poziția de membru în cadrul Comisiei pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară și în cadrul Delegației pentru relațiile cu Canada. De asemenea, acesta face parte, ca membru supleant din Comisia pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale și din Delegația pentru relațiile cu Australia și Noua Zeelandă.

Până în luna septembrie 2015, acesta a avut:

4. În online

Website Parlamentul European: http://www.europarl.europa.eu/meps/ro/96847/CLAUDIU+CIPRIAN_TANASESCU_home.html

Website Personal: N/A

Email: claudiuciprian.tanasescu@europarl.europa.eu

Facebook: https://www.facebook.com/claudiuciprian.tanasescu

Twitter: N/A