Cristian Dan PREDA

cristian-dan_preda

Data și locul nașterii: 26.10.1966, București

Studii, titluri științifice (conform CV):

Activitate profesională (conform CV):

Limbi străine: engleză, franceză

Declarația de avere și interese: http://www.europarl.europa.eu/meps/ro/96838/CRISTIAN+DAN_PREDA_declarations.html

2. În politica națională…

Cristian Preda este membru al Partidului Mișcarea Populară din 31 ianuarie 2014. Anterior,el a fost membru PDL (2009-2013), ocupând poziția de europarlamentar și prim-vicepreședinteal PDL. În perioada 1987-1989 a fost membru al Partidului Comunist Roman, consilier prezidențialpentru politica internă la Președinția României (martie-decembrie 1999), comisar guvernamental pentru Francofonie și secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe (2005), consilier prezidențial la Departamentul de Educație și Cercetare al Administrației Prezidențiale a României (2007).

3. …și europeană

Preda Cristian-Dan este la al 2-lea mandat în Parlamentul European, el deținând un alt mandat în perioada 2009-2014.

În anul 2009 devine europarlamentar în cadrul Grupului Partidului Popular European , activând în cadrul Comisiei pentru afaceri externe și fiind membru al Delegației pentru relațiile cu țările din Maghreb și cu Uniunea Maghrebului Arab. De asemenea, el este membru supleant al Comisiei pentru Dezvoltare, Comisia pentru Petiții, Subcomisia pentru Drepturile Omului, Delegația la Comisia Parlamentară Cariforum-UE, Delegația la Adunarea Parlamentară a Uniunii pentru Mediterană, Delegația la Adunarea Parlamentară Euronest.

MANDAT 2014-2019

Ales pentru a doua oară, de data aceasta de pe listele Partidului Mișcarea Populară, Preda Cristian-Dan și-a început noul mandat în calitate de Vicepreședinte al Subcomisiei pentru drepturile omului, fiind în continuare membru în Comisia pentru afaceri externe. Totodată, acesta mai face parte din Delegația pentru relațiile cu țările din Asia de Sud și din Comisia pentru dezvoltare. Pe lângă aceste funcții, eurodeputatul român mai deține și calitatea de membru supleant în cadrul Comisiei pentru afaceri constituționale, Delegației pentru relațiile cu țările din Maghreb și cu Uniunea Maghrebului Arab și în cadrul Delegației la Adunarea Parlamentară a Uniunii pentru Mediterană.

Până în luna septembrie 2015, acesta a avut:

4. În online

Website Parlamentul European: http://www.europarl.europa.eu/meps/ro/96838/CRISTIAN+DAN_PREDA_home.html

Website Personalhttp://www.cristianpreda.ro

Email: cristiandan.preda@europarl.europa.eu

Facebookhttps://www.facebook.com/pages/Cristian-Preda/118374904896090

Twitter: https://twitter.com/cdpreda