Iuliu WINKLER

iuliu_winkler

1. Despre europarlamentar câteva detalii

Data și locul nașterii: 14 martie 1964, Hunedoara

Studii, titluri științifice (conform CV):

Activitate profesională (conform CV):

Limbi străine: engleză, franceză, germană

Declarația de avere și interese: http://www.europarl.europa.eu/meps/ro/39725/IULIU_WINKLER_declarations.html

2. În politica națională

Winkler Iuliu este membru al UDMR din anul 1991. Din 1994 este membru al Biroului Municipal Hunedoara, iar din 1996 al Biroului Permanent Județean Hunedoara. La începutul anilor 2000, acesta ocupat poziția de vicepresedinte și președinte UDMR al Organizației Județene Hunedoara. Între anii 2000-2004 a fost deputat si membru al Comisiei pentru finanțe și banci. La data de 29 decembrie 2004, Winkler Iuliu este desemnat Ministru delegat pentru Comerțîn cadrul Guvernului Tariceanu, iar în 2007 este învestit ca Ministru al Comunicațiilor și Tehnologiei Informației.

3. …și europeană

Iuliu Winkler este la cel de-al 3-lea mandat în Parlamentul European, el deținând alte două (în perioada 2007-2009 și 2009-2014).

La alegerile europarlamentare din 25 noiembrie 2007, Winkler Iuliu a candidat pentru un post de deputat, însă UDMR a obţinut două locuri de europarlamentar, iar Winker ocupa poziţia a 3-a în listă, nefiind astfel ales. Cu toate acestea, prin retragerea lui Frunda Gyorgy (primul în lista UDMR), Winkler Iuliu a devenit membru al Parlamentului European, activând în Comisia pentru Comerţ Internaţional şi în Comisia pentru Dezvoltare Regională. A fost membru al Intergrupului pentru Minorităţi Naţionale din cadrul PE, obținând un mandat în alegerile europarlamentare în 2009. În 2014, Winkler Iuliu și-a arătat susținerea pentru inițativa asociațiilor studențești din Uniunea Europeană – ”Ajutați Erasmus!”.

MANDAT 2014-2019

Iuliu Winkler activează în cadrul Grupului Partidului Popular European (Creștin-Democrat) și al Democraților Europeni încă din anul 2007. În cadrul mandatului prezent, acesta este Vicepreședintele Comisiei pentru comerț internațional și membru în cadrul Delegației pentru relațiile cu India. Totodată, Iuliu Winkler este membru supleant în Comisia pentru dezvoltare regională și în Delegația pentru relațiile cu Republica Populară Chineză.

Până în luna septembrie 2015, acesta a avut:

4. În online

Website Parlamentul European: http://www.europarl.europa.eu/meps/ro/39725/IULIU_WINKLER_home.html

Website Personal: http://www.winklergyula.ro/index.php/ro/

Email: iuliu.winkler@europarl.europa.eu

Facebook: https://www.facebook.com/winkler.gyula

Twitter: N/A