Marian-Jean MARINESCU

marian-jean_marinescu

1. Despre europarlamentar câteva detalii

Data și locul nașterii: 11 august 1952, Râmnicu Vâlcea

Studii, titluri științifice (conform CV):

Activitate profesională (conform CV):

Limbi străine:  engleză, franceză

Declarația de avere și interese: http://www.europarl.europa.eu/mepdif/33982_DFI_rev0_RO.pdf

2. În politica naţională

Marian Marinescu deține o carieră politică impresionantă având o experiență politică vastă. Ascensiunea sa în arena politică își are începutul în anul 1992, prin funcția de consilier municipal Craiova, promovând apoi pe postul de prefect al județului Dolj în 1996, vicepreședinte al Organizatiei Municipale PD Craiova (1994-1997). Și-a continuat ascensiunea în 1997, cu postul de secretar general al Organizatiei Judetene PD Dolj, în perioada 1997 – 2001, vicepresedinte al Organizatiei Judetene PD Dol între anii 2001-2004 și de secretar regional Oltenia al Biroului Permanent National PD în 2001 – 2005. În 2004 este ales deputat PD în Parlamentul României. Mai mult decât atât, acesta ocupă funcția de președinte executiv al Biroului Permanent Județean Dolj și președinte Comisia Naționala de Statut, Etică și Litigii PD în 2005.

3. …şi europeană

Marian Marinescu este, în prezent, la cel de-al treilea său mandat de europarlamentar, debutând în activitatea sa europeană încă de la intrarea României în Uniunea Europeană, în anul 2007 și continuând două mandate consecutive între anii 2009-2014 și 2014 – 2019.

MANDAT 2007 – 2009

Marian Marinescu se distinge printr-o activitate și o implicare politică notabilă, fiind membru într-un număr de nouă comisii și delegații încă de la debutul său europarlamentar, printre acestea numărându-se Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne, Comisia pentru transport și turism. Delegația la Comisia parlamentară de cooperare UE-Armenia, UE-Azerbaidjan și UE-Georgia, Comisie temporară pentru schimbările climatice, Delegația la Comisia parlamentară de cooperare UE-Armenia, UE-Azerbaidjan și UE-Georgia, Comisie temporară pentru schimbările climatice, Comisia pentru transport și turism, Delegația la Adunarea Parlamentară Euro-Mediteraneană, Delegația pentru relațiile cu țările din Europa de Sud-Est. Mai mult decât atât, acesta este memrbu supleant al Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne, Delegației pentru relațiile cu țările din Europa de Sud-Est, Delegației pentru relațiile cu țările din Europa de Sud-Est și al Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne.

MANDAT 2009 – 2014

Începând cu iulie 2009, Europarlamentarul de origine română ocupă poziția de membru al Comisiei pentru transport și turism, Comisiei specială privind provocările politice și resursele bugetare pentru o Uniune Europeană sustenabilă după 2013 și al Delegației pentru relațiile cu Albania, Bosnia și Herțegovina, Serbia, Muntenegru și Kosovo. Tot atunci, preia funcția de membru supleant al Comisiei pentru control bugetar, Comisiei pentru industrie, cercetare și energie, Delegației la Adunarea Parlamentară Euronest, Delegației pentru relațiile cu țările din Asia de Sud-Est și cu Asociația Națiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN) și Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne, în cadrul cărora înregistrează o prezență marcantă.

MANDAT 2014 – 2019

Începând cu luna iulie a anului 2014, Marian Marinescu reprezintă statul român în calitate de membru în Comisia pentru transport și turism și înDelegația la Comisia parlamentară de stabilizare și de asociere UE-Serbia. În plus, acesta deține și titulatura de membru supleant al Comisiei pentru control bugetar, Comisiei pentru industrie, cercetare și energie și al Delegației pentru relațiile cu țările din Asia de Sud-Est și cu Asociația Națiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN).

Până în septembrie 2015 acesta a avut:

4. În online

Website Parlamentul European: http://www.europarl.europa.eu/meps/ro/33982/MARIAN-JEAN_MARINESCU_home.html

Website personal: http://www.marian-jean-marinescu.oltenia.ro/

Email: marian-jean.marinescu@europarl.europa.eu

Facebook: https://www.facebook.com/marianjean.marinescu

Twitter: https://twitter.com/marianmarinescu