Monica MACOVEI

monica_macovei

1. Despre europarlamentar câteva detalii

Data și locul nașterii: 4 februarie 1959, București

Studii, titluri științifice (conform CV):

Activitate profesională (conform CV):

Limbi străine: engleză, franceză

Declaratia de avere și interese: http://www.europarl.europa.eu/meps/en/96824/MONICA_MACOVEI_declarations.html

2. În politica națională…

Monica Macovei este membră a Partidului Democrat Liberal din anul 2009. În perioada 2005 – 2007, aceasta a ocupat funcția de Ministru al Justiției în Guvernul Tăriceanu, iar prin intermediul politicilor și acțiunilor promovate în domeniile corupție, justiție și drepturile proprietății intelectuale a contribuit la procesul aderării României în Uniunea Europeană.

3. …și europeană

Activitatea europeană a Monicăi Macovei s-a conturat prin implicarea în numeroase asociații constituite pe domenii de apărare ale drepturilor omului, reforma justiției și programe anticorupție. În prezent, aceasta se afla la al doilea său mandat european.

MANDAT 2009 – 2014

Momentul semnificativ în cariera politică internațională l-a reprezentat ocuparea unui post de eurodeputat în urma scrutinului din 2009. Aceasta a deținut calitatea de membru și membru supleant în diferite comisii ale Parlamentului European, precum Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE), Comisia specială pentru crimă organizată, corupție și spălare de bani (CRIM), Comisia pentru control bugetar (CONT), Delegaţia Parlamentului European la Adunarea Parlamentară Euronest (DEPA). Totodată, Monicăi Macovei a fost președinte al Delegaţiei Parlamentului European la Comisia parlamentară de cooperare UE-Moldova și membru supleant în Comisia pentru afaceri externe (AFET) și în Delegaţia Parlamentului European la Comisia parlamentară mixtă UE Macedonia.

Mandat 2014 – 2019

Începând din august 2014, Monica Macovei este președintă a Delegația la Comisia parlamentară de stabilizare și de asociere UE-Albania, fiind în același timp membră a Conferinței președinților de delegație, a Comisiei pentru control bugetar și, nu în ultimul rând, a Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne. În același timp această ocupă poziția de membru supleant în cadrul Comisiei pentru afaceri externe și aDelegației pentru relațiile cu Statele Unite ale Americii.

Până în septembrie 2015 aceasta a avut:

4. În online

Website Parlamentul European: http://www.europarl.europa.eu/meps/ro/96824/MONICA_MACOVEI_home.html

Website Personal: http://www.monicamacovei.eu/ și http://www.monica-macovei.ro/blog/

Email: monica.macovei@europarl.europa.eu

Facebook: https://ro-ro.facebook.com/pages/Monica-Luisa-Macovei/130380413723811

Twitter: https://twitter.com/MonicaMacovei1