Sorin MOISĂ

sorin_moisa

1. Despre europarlamentar câteva detalii

Data şi locul nașterii: 07 ianuarie 1976, Piatra Neamț

Studii, titluri științifice și activitate profesională (conform CV):

Sorin Moisă este de profesie economist, absolvent al Academiei de Studii Economice din Bucuresti, Facultatea de Relatii Economice Internationale. De asemenea, a absolvit un program de Masterat în Relații Internaționale al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative Bucuresti și este în curs de finalizare a lucrării de doctorat în Relații Internaționale, la Universitatea Oxford din Marea Britanie, cu o teză începută în 2006, despre Uniunea Europeană ca actor politic transformator în contextul extinderii UE către fostele țări comuniste. În 2001, la invitația Departamentului de Stat al SUA, a participat la un program de vizite în Statele Unite ale Americii axat pe probleme de securitate internațională.Și-a început activitatea profesională la rețeaua de ziare „Monitorul”, unde a publicat articole de analiză și opinie pe teme economice, politice și de afaceri europene.

Limbi străine: engleză, franceză

2. În politica națională…

Sorin Moisă este membru în Partidul Social Democrat începând cu data de 01.07.2014.

3. …și europeană

A deținut funcția de Director de Cabinet adjunct al Comisarului European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Dacian Ciolos (de la începutul mandatului în februarie 2010). De asemenea, a participat la negocierea politică și tehnică a reformei Politicii Agricole Comune a Uniunii Europene, a urmărit și conturat opinia Cabinetului Cioloș în legatura cu toate marile dosare politice si de politici publice europene si internationale aflate sau impuse pe agenda Comisiei Barroso 2. Între ianuarie 2002 si august 2006, Sorin Moisă a fost consilierul politic al Delegației Comisiei Europene la București.

MANDAT 2014-2019

Sorin Moisă este la primul său mandat de europarlamentar. Acesta este membru în Comisia pentru comerț internațional și în Delegația pentru relațiile cu țările din Asia de Sud-Est și cu Asociația Națiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN) și membru supleant în Comisia pentru industrie, cercetare și energie și în Delegația pentru relațiile cu Peninsula Arabică.

Până în septembrie 2015 aceasta a avut:

4. În online

Website Parlamentul European: http://www.europarl.europa.eu/meps/ro/124789/SORIN_MOISA_home.html

Website Personal: http://sorinmoisa.ro/

Email: sorin.moisa@europarl.europa.eu

Facebook: https://www.facebook.com/sorinmoisa2014

Twitter: https://twitter.com/sorinmoisa