Traian UNGUREANU

traian_ungureanu

1. Despre europarlamentar câteva detalii

Data și locul nașterii: 01 martie 1958, Bucureşti

Studii, titluri științifice (conform CV):

Activitate profesională (conform CV):

Limbi străine: engleză

Declarația de avere și interese: http://www.europarl.europa.eu/meps/ro/96835/TRAIAN_UNGUREANU_declarations.html

2. În politica națională…

Traian Radu Ungureanu este un ziarist, care a decis să intre în politică. A obținut un post de europarlamentar la alegerile din iunie 2009 din partea PDL. Tot din anul 2009 este și membru al Partidului Democrat Liberal.

„PD-L mi-a oferit șansa de a candida.  […] De ce Parlamentul European? Pentru că acolo se poate lucra în interesul Romaniei, dincolo de interesele grupurilor de interese. Și pentru că percepția problemelor românești, la nivel european, nu e nici integrală, nici absolut exactă”, a declarat Traian Radu Ungureanu în 2009.

3. …și europeană

Traian Ungureanu este la cel de-al 2-lea mandat în Parlamentul European. Primul mandat desfășurându-se în perioada 2009-2014.

Activitatea politică europeană a lui Traian Radu Ungureanu a debutat în urma alegerilor europarlementare din iunie 2009. Până în 2014, Traian Ungureanu a ocupat funcția de vicepreşedinte al Delegației desemnată la Adunarea Parlamentară Euronest. De asemenea, în Parlamentul European a fost membru/membru supleant al unor comisii precum Comisia pentru ocuparea forţei de muncă şi afaceri sociale, Subcomisia pentru drepturile omului, Comisia pentru afaceri externe și Delegaţia la Comisia parlamentară de cooperare UE-Moldova.

MANDAT 2014-2019

Traian Ungureanu activează în cadrul Grupului Partidului Popular European (Creștin Democrat) încă din 2009. În cadrul celui de-al doilea mandate acesta face parte, în calitate de membru, în cadrul Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne, Delegației la comitetele parlamentare de cooperare UE-Armenia și UE-Azerbaidjan și în Comitetul parlamentar de asociere UE-Georgia, precum și în cadrul Delegației la Adunarea Parlamentară Euronest. De asemenea, acesta mai este și membru supleant în Comisia pentru afaceri externe și în Delegația la Comitetul parlamentar de asociere UE-Moldova.

Până în luna septembrie 2015, acesta a avut:

4. În online

Website Parlamentul European: http://www.europarl.europa.eu/meps/ro/96835/TRAIAN_UNGUREANU_home.html

Website Personal: http://traianungureanu-tru.blogspot.ro/

Email: traian.ungureanu@europarl.europa.eu

Facebook: https://www.facebook.com/traian.ung

Twitter: https://twitter.com/traianungureanu