Viorica DĂNCILĂ

viorica_dancila

1. Despre europarlamentar câteva detalii

Data si locul nașterii: 16 decembrie 1963, Roşiori de Vede

Studii, titluri științifice (conform CV):

Activitate profesională (conform CV):

Limbi străine: informație indisponibilă

Declaratia de avere si interese: http://www.europarl.europa.eu/mepdif/95281_DFI_rev0_RO.pdf

2. În politica naţională…

Viorica Dăncilă este membră PSD încă din anul 1996, ocupând numeroase funcții, printre cele mai longevive fiind cea de membru al Consiliului Național al PSD, de vicepreședintă a Organizației Județene de Femei a PSD Teleorman și de președintă a Organizației Județene de Femei a PSD Teleorman, funcții exercitate de mai bine de 9 ani. Fiind un membru de valoare al PSD, aceasta a deținut funcții importante atât la nivelul orașului Videle, cât și la nivel județean, în perioada 2003 – 2011, doamna Dăncilă deținând titlul de președintă a Organizației PSD din orașul Videle, consilier județean PSD în cadrul Consiliului Județean Teleorman între anii 2008-2009 și funcția de președintă a Organizației de Femei a PSD din Videle. Din 2010 până în 2014, aceasta a deținut funcția de vicepreședintă a Organizației Naționale de Femei a Partidului Social Democrat (PSD).

3. …şi europeană

În prezent, Viorica Dăncilă este la cel de-al doilea său mandat de europarlamentar, debutându-se activitatea la nivel european încă din anul 2009.

MANDAT 2009-1014

Încă din primul său mandat, aceasta a dat dovadă de o implicare remarcabilă fiind membră la un număr impresionant de comisii printre care se numără Delegația pentru relațiile cu Israel, Comisia pentru bugete, Comisia pentru agricultură și dezvoltare rurală, Delegația la Adunarea Parlamentară a Uniunii pentru Mediterana, Delegația pentru relațiile cu țările din Mashrek, Comisia pentru agricultură și dezvoltare rurală, Comisia pentru drepturile femeii și egalitatea de gen, Comisia pentru drepturile femeii și egalitatea de gen, Comisia pentru agricultură și dezvoltare rurală și Delegația pentru relațiile cu Peninsula Arabică. Implicarea sa nu s-a limit numai la atât, aceasta deținând poziția de membru supleant al Comisiei pentru control bugetar, Comisia pentru dezvoltare regională și Delegația la comisiile parlamentare de cooperare UE-Armenia, UE-Azerbaidjan și UE-Georgia.

MANDAT 2014 – 2019

Începând cu luna august 2014, Viorica Dăncilă este vicepreședintă a Comisiei pentru agricultură și dezvoltare rurală, membră a Comisiei pentru drepturile femeii și egalitatea de gen și Delegației pentru relațiile cu Peninsula Arabică. De asemenea, aceasta ocupă poziția de membru supleant al Comisia pentru dezvoltare regională, Delegația pentru relațiile cu Republica Populară Chineză și Delegația la Adunarea Parlamentară a Uniunii pentru Mediterana.

Până în septembrie 2015 aceasta a avut:

4. În online

Website Parlamentul European: http://www.europarl.europa.eu/meps/ro/95281/VIORICA_DANCILA_activities.html

Website Personal: N/A

Email: vasilicaviorica.dancila@europarl.europa.eu

Facebook: https://www.facebook.com/viorica.dancila

Twitter: https://twitter.com/vioricadancila